Zoey

6 jaar

-

Europese korthaar/ Britse korthaar

Dit is Zoey en ze heeft 3 pootjes. Zij woonde in een flat waar zij via de balkonrand en een lager gelegen dakje op straat kon komen en waar zij op 24 okt 2019 werd aangereden door een scooter. Haar rechter achterpootje was helaas niet meer te redden. Toen ze thuiskwam van de operatie vond de andere kat waarmee ze was opgegroeid haar ineens een hele rare rondhuppelende poes. Ze viel haar steeds aan, en het feit dat de balkondeur nog wel eens open kon staan gaf ook veel zorgen. Zoey denkt namelijk dat ze alles nog kan, en dat lukt inderdaad verbazingwekkend goed, maar niet zo goed als wanneer ze 4 pootjes had natuurlijk. Tja… en maak dát de kat maar wijs.?
Er zouden zeker nog ergere ongelukken van komen en er werd uitgekeken naar een nieuw en veilig huis voor haar. Alleen wilde weinig mensen een kat met 3 pootjes hebben en uiteindelijk zou ze naar het asiel gaan. Gelukkig stuurde de eigenaresse van Zoey tóch nog net een paar dagen daarvoor een mail naar mij. Ik zei: “Oh neee! Breng haar na deze traumatische ervaring alsjeblieft maar naar ons”.
En zo hinkelde Zoey al de volgende dag het avontuur van een kattencafé binnen. De hele groep was vooral onder de indruk van het ongelooflijk harde blazen wat ze naar iedereen deed maar dat werd al snel minder. Met haar gekte voor het laserlampje lokten wij haar steeds makkelijker van haar plekje en mengde ze zich al snel tussen de andere katten. Wat ze ook ging doen was rennen, steeds harder rennen. Je zag haar met de dag sterker en behendiger worden, al valt ze soms nog wel eens bijna als ze een sprong op een plankje waagt. Gewoon doordat ze vergeet dat ze nét even dat extra voetje voor haar balans mist.
Op het moment dat ze andere katten achterna ging rennen dachten wij: ‘Dat gaat helemaal goed komen met lieve Zoey’, want dat ze heel erg lief is dat hadden we al snel door. Ze komt vaak naar je toe als je haar roept, geeft graag kopjes en ze wil ze heel graag geaaid worden, alleen liever niet op de plek van haar operatie. Zij is ook de enige waar we de nageltjes niet van knippen. Ze rolt door haar onstuimige speelsheid namelijk wel eens van een plankje en dan bungelt ze nog nét aan haar scherpe nageltjes boven ons hoofd en kunnen we haar snel een kontje geven. Onze prachtige, gekke hinkelende Zoey die rent alsof ze 4 pootjes heeft….

Kom Zoey bezoeken