Laila

4 jaar

-

Sphynx

Zie je iets voorbij vliegen waarvan je denkt: Wat zag ik nu?? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een glimp van onze Laila opgevangen. Ons Sphynx-poesje die altijd haast heeft om van de ene uitdaging naar de andere te rennen. Ze is leuk, schattig, spraakzaam, lief en nét een aapje. Altijd aan het klimmen of ergens aan hangen. Stilzitten kan ze absoluut niet, ze zoekt schouders en nekken om in te klimmen en ze blijft maar rondjes draaien en ongegeneerd helemaal over je heen lopen. Als ze op een plankje wees dan niet verbaast als ze zo in je nek springt als je langsloopt. Ja,ja, The Coffee Cat moest van mij een avontuurlijke beleving worden, nou, met Laila er bij is het dat zéker.
Ik heb haar gekregen van een fokker die haar erg aan de kleine kant vond en ze heeft ook nét even wat te veel haartjes hier en daar dus wilde hij niet met haar fokken. Nou, wij vinden haar prachtig en zij is een aanwinst om de diversiteit van al die prachtige rassen te laten zien.
Laila laat zich graag aaien en haar huidje voelt een beetje aan als een perzikvelletje. Ze voelen altijd warmer aan dan andere katten want zij moet het natuurlijk zonder bontjasje doen. Ze is heel erg speels en is voor niets en niemand bang. Yoshi is haar speelmaatje vanaf dag 1 en de lange beige tunnel is hún plek om elkaar achterna te zitten. In de kattenkamer heeft ze een slaapzak (die ik haar erwt heb genoemd) waar deze prinses heerlijk warm in kan wegkruipen om even bij te komen en haar schoonheidsslaapjes te doen. Maar eigenlijk zit ze altijd graag bij de ‘open haard’ het is lekker warm, en als er mensen op de banken komen zitten kruipt ze heerlijk in je nek.
Ligt dove Oddy ergens te slapen dan kruipt ze geheid bij hem en binnen een paar minuten heeft Oddy prakkende pootjes in zijn nieren en een blote kont op zijn kop. En hij vindt het allemaal goed. Een paar keer heeft Laila het bij andere katten geprobeerd maar dan krijgt ze klapjes.
Gekke Laila, wat zijn we blij met haar om iedereen te kunnen laten ervaren dat Sphynxen helemaal niet eng maar ontzettend leuk, gek, grappig, héél erg mensgericht en ongelooflijke knuffelkonten zijn.

Kom Laila bezoeken