Oddy

5 jaar

-

Europese korthaar

Zo doof als een kwartel en bijdehand als maar kan. Oddy doet lekker waar hij zin in heeft. Dat betekent dan ook dat hij soms de hele zaak op zijn kop zet samen met zijn beste speelmaatjes Murphy, Diesel en Yoshi. Er wordt hier heel wat gerend en geravot door de mannen.
Bij zijn vorige baasje was hij nogal gefrustreerd omdat hij, in tegenstelling tot zijn zusje, niet naar buiten mocht vanwege zijn doofheid. Maar in deze avontuurlijke omgeving met al zijn kattenvriendjes om zich heen, heeft hij het heel erg naar zijn zin bij ons. Hij is gek op zijn regenboogballetjes en vangt ze graag als hij op de brug of op de kast zit, dus zoek die gekleurde balletjes maar eens op, en gooien maar…
Oddy is een odd-eye met een blauw en een geel oog en daarom vond mijn dochter het leuk om hem Oddy te noemen. Hij is hierdoor natuurlijk erg fotogeniek en hij houdt zijn koppie vaak een beetje scheef als hij naar je kijkt, hij heeft echt een heel lief snoetje.
Die mooie ogen kijken je trouwens ook vaak heel verleidelijk aan als je een lekker broodje aan het eten bent want deze dove schooier is de meest fanatieke bedelaar van het huis. Hij kijkt je heel lief aan en laat af en toe een lief purrr-geluidje horen, maar als je één keer met je ogen knippert fileert hij de zalm tussen je broodje vandaan.
Ligt Oddy ergens te slapen dan kruipt Laila de Sphynx heel vaak bij hem en binnen een paar minuten heeft hij prakkende pootjes in zijn nieren en een blote kont op zijn kop. En hij vindt het allemaal maar goed. Ze probeert het soms wel eens bij de andere katten maar dan krijgt ze klapjes.
Oddy heeft een zeer energiek karakter en is regelmatig te vinden op de grijze kast bij de kassa. We noemen hem dan ook de boekhouder. Oddy wil namelijk alle bonnetjes hebben, het liefst in de vorm van propjes. Dus mocht je sowieso je bonnetje weggooien, gooi hem dan op zijn minst naar Oddy, hij vangt hem wel.

Kom Oddy bezoeken