Amber

10 jaar

-

Pers

Deze ontzettend lieve poes lijkt onze hoogstpersoonlijke Grumpy Cat. Maar ze is écht een van de liefste en aanhaligste katten in het café, altijd op zoek naar je aandacht. Amber houdt er namelijk heel erg veel van om geaaid te worden. Ze komt deze aandacht gewoon halen door gelijk bij je op tafel te springen en je kopjes te geven of tikjes met haar pootje. Óf ze komt gewoon pontificaal op de theedoos zitten zodat je alleen een bakkie warm water hebt. Dát is ook een tactiek van haar.
Na haar sterilisatie werd zij helaas niet meer geaccepteerd door de andere katten in haar oude omgeving, maar wij vertrouwden er op dat het in The Coffee Cat met een hele nieuwe groep katten wél goed zou gaan. En dat was ook zo, hier kon ze weer heerlijk vrij rond rennen. Ze is een fanatiek jagertje. Laserlampjes, veertjes en rietjes hebben haar voorkeur.
Amber is nét als Diesel totaal geobsedeerd door snoepjes en mauwt er bijna de hele dag om. Deze liggen in de grijze kast bij de kassa en daar zit ze dan ook de hele tijd op een krukje te wachten in de hoop dat er wat snoepjes uit vallen… óf ze kijkt stiekem alle pincodes van iedereen af, dát kan ook.
Ambertje werd in maart 2021 ineens heel erg ziek, ze kroop weg en haar ademhaling ging 2x zo snel. Na een echo kregen we te horen dat zij een ernstige hartaandoening had (HCM). Zij was ongeneselijk ziek en had volgens de echografist waarschijnlijk niet heel lang meer te leven. We waren allemaal ongelofelijk verdrietig en bezorgd maar na een paar maanden medicijnen ging het toch steeds beter met haar en ben ik gaan afbouwen. Nu rent ze weer als vanouds door The Coffee Cat maar ik houd haar goed in de gaten.
Ze heet graag iedereen welkom. Altijd tussen de mensen zijn is alles wat ze wil. Aandacht, aandacht, en nog eens aandacht, en heeeel veel lieve aaitjes (oké en snoepjes) dan is dit schattige Persje HE-LE-MAAL gelukkig.

Kom Amber bezoeken