Tijgertje

10 jaar

-

Europese korthaar

Dit was Tijgertje. Mijn eerste Coffee Cat.
Nóóit hadden we gedacht dat hij ons na vier maanden al zou ontvallen. Prachtige lieve Tijgertje, iedereen die binnenkwam begroetend op het puntje van tafel 15 met de zwoelste blauwgroene ogen die je ooit zag bij een kat en een vurig rood zacht vachtje. Wat was hij een geweldige lieverd en tot op de dag van vandaag praten wij nog steeds vol liefde en emotie over hem.
Tijgertje was samen met zijn zusje Loeki als eerste in The Coffee Cat. Hun baasje was ernstig ziek en kon echt niet meer voor ze zorgen. Loeki is na twee maanden geadopteerd omdat zij niet op haar plek was bij ons.
Ons team en vele vaste gasten die vanaf het begin al kwamen hadden in deze eerste vier maanden de schuchtere, werkelijk prachtig vuurrode verlegen Tijgertje langzaam uit zien groeien tot een heerlijke knuffelkat. Populair bij bezoekers met een voorkeur voor rode katten want oh, wat was hij mooi vurig rood. Hij viel echt op.
Maar amper vier maanden na de opening van het kattencafé, op 5 november 2018 verloren we Tijgertje aan acuut nierfalen. Iets wat ik helemaal nooit had verwacht wat zo snel al zou gebeuren. Ik zag het ook helemaal niet aankomen dus het sloeg bij me in als een bom. We waren al even aan het dokteren met onze mooie Tijger. Hij was al een nierpatiëntje en had speciaal voer maar hij viel in een rap tempo zo af en vele vaste gasten merkten het ook al op… We waren heel ongerust en onze angst bleek waarheid. Zijn nieren hadden het helemaal opgegeven en hij was zo verzwakt en ernstig ziek. We moesten het beste voor Tijgertje kiezen en zagen geen andere mogelijkheid dan hem in te laten slapen. Ohhh wat waren we verdrietig.
En zo viel hij, al kopjes gevend, zoals hij was, in zijn laatste slaap…
Dag lieve, lieve Tijgertje. We zullen je nooit vergeten…