Sia

12 jaar

-

Siamees

Ze kwam twee dagen nadat onze prachtig rode, slechts 10-jarige Tijgertje plotseling was overleden en naast ons grote verdriet waren we op slag verliefd op deze luidst miauwende meest elegante Siamese poes.
Door onze dierenarts was zij in 2017 gered van haar vorige eigenaar die haar zo maar in wilde laten slapen. The Coffee Cat was een geweldige omgeving voor deze fanatieke schootkat. Áltijd was ze op zoek naar een schoot om op te liggen. Compleet in de war als er te veel schoten op de bank zaten, want oh jee, waar moest ze nou gaan liggen?? ? 3 Rondjes op de jouwe en dan toch bij je buurvrouw op schoot klimmen, om 2 minuten later weer terug te komen.
Dat ze ziek was toen we haar kregen wisten we al maar we wilden haar nog een hele fijne tijd kunnen geven en dát is gelukt want oh wat was ze populair en geliefd en wat had ze het naar haar zin hier.
Sia had een schildklieraandoening en daardoor had ze altijd een bérehonger. En dat liet ze horen ook. De hele dag schreeuwde ze om eten en aandacht. Maar ze had ook poliepen in haar neusje en luchtwegen en deze verstikten haar langzaam en ze kon door haar benauwdheid juist niet meer eten.
Het was een heel lastig probleem om bij de poliepen te kunnen komen en de conditie van Sia ging in een paar weken zo erg achteruit dat ze heel erg verzwakte. Ze woog nog maar 1,7 kg en het begon een lijdensweg voor haar te worden. We hebben Sia op 10 januari 2020 haar rust gegeven.
Lieve aandoenlijke, elegante Sia. Ons ontzettend leuke, altijd aandacht vragende Tortie Siameesje. We waren op slag verliefd op je en hééél veel gasten van ons ook. Wat was je mooi en wat missen we je duidelijke aanwezigheid. Zooo jammer dat we maar zo kort van je mochten genieten. Dag lieve, lieve gewéldige Sia…