Punky

19 jaar

-

Turkse Van

Onze lieve Punky was al 20 jaar onze eigen huiskat die het eerste jaar ook in The Coffee Cat kwam te wonen maar ik nam hem na een tijdje weer mee naar huis want hij leek de andere katten en de drukte allemaal niet leuk te vinden. Als je zo een oude baas bent dan slaap je natuurlijk veel en dat deed ie dan ook. Hij vond het héérlijk om op zijn buik geaaid te worden of onder zijn kinnetje. Hij werd de laatste jaren wat dementerend en soms wat warrig en ging dan keihard lopen miauwen als een krolse poes. Echt heel grappig om te horen van een kater maar niet iedere uur in je woonkamer of in je tuin. Dus daarom had ik hem in december 2021 maar weer meegenomen en woonde hij weer in het kattencafé. Ineens keek hij helemaal niet meer om naar al die andere katten en de drukte en hier vond iedereen zijn gekke gemiauw juist grappig en hij vond nu ook alles best, als ie maar veel kon slapen, eten, want het was een veelvraat en als er maar veel aan hem gekriebeld werd terwijl hij altijd op tafel 4 in zijn mandje of dwars over de tafel lag.
Punky had een hernia gehad toen hij 9 was en daardoor had hij beschadigde rugzenuwen en mocht hij niet op zijn rug geaaid worden maar gelukkig vond hij aaien op zijn buikje heerlijk.
Hij kreeg wel ernstigere gezondheidsproblemen (epileptische aanvallen, vocht achter zijn longen en een tumor in zijn bekje en hij begon echt wel een heel oud en mager mannetje te worden. Maar hij at nog als een paard. Op zaterdag 11november 2023 kon hij toch maar liefst 20 kaarsjes uitblazen.
Maar zaterdag 6 januari 2024 ging het ineens zo slecht met Punky, dat we besloten om hem zijn vredige slaap te gunnen.
Hoe moeilijk deze beslissingen ook altijd weer zijn, we moesten hem nu in alle liefde zijn rust geven. Er zijn ongelooflijk veel mensen die tot hun grote verdriet véél te kort mochten genieten van hun kat (of ander huisdier) en wij voelden ons al gezegend met 20! jaar liefde van deze heeeerlijke knuffelbeer. Altijd in je nek willen liggen en alleen maar liefde is alles wat hij wilde geven. En hij kreeg het van ons ook 3 dubbel terug.
Heerlijke, prachtige, lieve Punky, 20 jaar deel van ons roerige leven, LIEVERD, WAT GAAN WE JE MISSEN! ????