Diva

5 jaar

-

Heilige Birmaan

Onze prachtige lieve Diva kwam op 2 juli bij ons. Bijna twee weken voor de opening van The Coffee Cat op 14 juli 2018. Ze was gewéldig met kleine kinderen, ze vond alles goed en was ongelofelijk speels met touwtjes, verenhengeltjes en sliertjes. Ze lag ALTIJD heerlijk languit in de weg, pal voor de keukendeur en ze liet zich dan ook echt niet opzij duwen, precies zo eigenwijs als je van een Diva verwachtte.
Als een echte diva, lag ze vaak onverstoorbaar te slapen. In de mandjes, in de laatjes aan de muur en heel veel in het hangmatje aan het raam. Het maakte haar allemaal niet uit en je mocht haar altijd aaien terwijl zij daar heerlijk mooi lag te wezen. Want mooi was ze zeker! Grappig genoeg had ze een hele lange klagelijke miauw, waar iedereen altijd verbaasd om moest lachen. Vaak zagen we haar prachtig balanceren met 3 pootjes op de rand van de kattenbak, en ééntje er in want anders zou ze natuurlijk omvallen. Maar ja…je dacht toch niet dat een diva met alle 4 haar pootjes in dat vieze grind ging staan? En begraven deed ze ook niet aan. Dat liet ze anderen wel voor haar doen.
Op dinsdag 14 januari 2020 kwamen wij erachter dat zij zeer ernstig ziek was. Het bleek kanker in haar niertjes te zijn en we hebben haar tot ons grote verdriet op 20 januari in moeten laten slapen. Slechts 10 dagen na het verlies van Sia, ons Siameesje. Wat waren we verbijsterd en verslagen door dit onverwachte en trieste verlies van zo een prachtige lieve, lieve poes van nog maar 5 jaar jong.
Wat missen we deze ongelofelijk mooie aanhalige lieverd die zooo graag geaaid wilde worden. Vele gesprekken hebben wij daarvoor al eens gehad met gasten die ook een kat van nog maar een paar jaar verloren. Wat leek het ons erg…
Nú weten we hoe erg, en dit doet pijn… Dag lieve, lieve prachtige Diva…