Zoë

4 jaar

-

Europese korthaar/ Britse korthaar

Dit is Zoey en ze heeft 3 pootjes.
Zij woonde in een flat waar zij via de balkonrand en een lager gelegen dakje op straat kon komen en waar zij op 24 okt 2019 werd aangereden door een scooter. Haar rechter achterpootje was niet meer te redden en dat raakte ze hierdoor kwijt.
Toen ze thuis kwam van de operatie vond de andere kat waarmee ze was opgegroeid haar ineens een hele rare rond huppende poes. Ze viel haar steeds aan en het feit dat de balkondeur nog wel eens open kon staan gaf ook veel zorgen. Hoewel Zoey namelijk denkt dat ze alles nog kan, lukt dat inderdaad verbazingwekkend goed, maar niet zo goed als dat ze 4 pootjes zou hebben natuurlijk. Tja… en maak dát de kat maar wijs.😊
Er zouden zeker nog ergere ongelukken van komen en er werd uitgekeken naar een nieuw en veilig huis voor haar. Alleen wilde niemand een kat met 3 pootjes hebben en uiteindelijk zou ze naar het asiel gaan. Gelukkig stuurde de eigenaresse van Zoey tóch nog een paar dagen daarvoor een mail naar mij. Ik zei: “Oh nee! Breng haar na deze traumatische ervaring alsjeblieft naar ons’.
En zo hinkelde Zoey al de volgende dag het avontuur van een kattencafé binnen. De hele groep was vooral onder de indruk van het ongelooflijk harde blazen wat ze naar iedereen deed maar dat werd al snel minder. Met haar gekte voor het laserlampje lokten we haar steeds makkelijker van haar plekje en mengde ze zich tussen de andere katten met een fanatieke snelheid waar iedereen verbaasd van stond. Wat ze ook ging doen was rennen, steeds harder rennen. Je zag haar met de dag sterker en behendiger worden al valt ze soms nog wel eens bijna als ze een sprong op een plankje maakt. Gewoon doordat ze vergeet dat ze nét even dat extra voetje voor haar balans mist.
Op het moment dat ze andere katten achterna ging rennen dachten wij: ‘Dat gaat helemaal goed komen met lieve Zoey.’ Want dat ze heel erg lief is dat hadden we al snel door. Ze komt vaak naar je toe als je haar roept, geeft graag kopjes en ze wil ze heel graag geaaid worden, alleen liever niet op de plek van haar operatie.
Boven alles is ze ook nog eens prachtig om te zien, onze mooie hinkelende Zoey.

Kom Zoë bezoeken